jueves, 19 de septiembre de 2024

TINTÍN I LA LLUNA · ÀLBUM DOBLE EN CATALÀ

 



L'any 2019, commemorant el 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna, es va editar aquest doble àlbum de Tintín i la Lluna en francès i en castellà. I ara arriba també l'edició en català.

Aquesta edició, amb la mateixa coberta que les edicions homòlogues, reuneix en un sol volum els dos episodis de l'aventura lunar imaginada per Hergé: Objectiu: la Lluna i Hem trepitjat la Lluna. Van ser publicats per primer cop al 1953 i al 1954, és a dir,  abans de que missió Apol·lo 11 (1969) i, fins i tot, abans que el primer satèl·lit Sputnik (1957).



Aquesta obra es va començar a publicar al setmanari Tintín a partir del març del 1950. I el que va començar sent ficció es va convertir en una anticipació tan precisa com li va ser possible a l'autor. Hergé es va posar en contacte amb el doctor Bernard Heuvelmans, autor del llibre L'homme parmis les étoiles (L'home entre les estrelles), especialista en el tema, qui va col·laborar amb l'equip.

Es va realitzar una maqueta extraordinària del coet, que va ser sotmesa a l'aprovació d'Ananolf, autor del llibre L'Astronàutica. Era totalment desmuntable i permetia en tot moment al jove Bob de Moor, responsable dels decorats, saber en quin lloc de la nau espacial es trobaven els personatges. Sobre aquests decorats, Hergé tingué la gràcia de donar un to humorístic a totes aquelles escenes sobre explicacions científiques que haurien pogut avorrir al lector. Així doncs, quan wolf i Tornassol expliquen elements més o menys complicats, apareix el capità Haddock per fer-nos somriure amb les seves rèpliques.


Característiques                                                                                                        PVP: 25€

Traducció original de Joaquim Ventalló
1a edició setembre del 2024
Enquadernat en cartoné
188 pàgines
Mides: 22,5 x 30,5 cm




No hay comentarios:

Publicar un comentario