viernes, 7 de noviembre de 2014

JOAQUIM VENTALLÓ, TRADUCTOR DE "LES AVENTURES DE TINTÍN" AL CATALÀ, TINDRÀ UNA PLACA COMMEMORATIVA A TERRASSA


Aquest novembre fa 50 anys que el terrassenc Joaquim Ventalló va traduir per primera vegada Les aventures de Tintín al català, amb l'àlbum "Les joies de la Castafiore". Amb motiu d'aquest esdeveniment, l'Associació Catalanat de Tintinaires 1001, ha organitzat diversos actes a la seva ciutat natal, Terrassa.

Del 3 al 15 de novembre, la Biblioteca Central de Terrassa acollirà l'exposició "Tintinaires de Catalunya" basada en els plafons utilitzats a la mostra del Centre Cultural can Fabra. A la mateica biblioteca, es podrà veure una mostra de figuretes de Milú que ha preparat Mercè Elias del col·lectiu d'art de Matadepera.El dia 12 de novembre, es col·locarà una placa en commemoració de periodista de Terrassa al carrer Cardaire. L'acte se celebrarà a les 6 de la tarda.


El mateix dia 12 a les 7 de la tarda, també a la Biblioteca Central de Terrassa, Pau Vinyes oferirà una xerrada sobre "Joaquim Ventalló i la feina de traductor de Tintín al català". Pau Vinyes és tintinaire i autor de la biografia "Visca la república!: Joaquim Ventalló, periodista, polític, poeta i traductor".


No hay comentarios:

Publicar un comentario