viernes, 27 de abril de 2012

TINTIN A L'ESCOLA · TINTÍN EN LA ESCUELA


La setmana passada, del 16 al 20 d'abril, es va celebrar la Setmana Cultural a l'Escola Mare de Déu de Núria de Barcelona, que enguany han dedicat a Tintín sota el títol: TINTÍN A L'ESCOLA.

La semana pasada, del 16 al 20 de abril, se celebró la Semana Cultural en la Escola Mare de Déu de Núria de Barcelona, que este año han dedicado a Tintín bajo el título: TINTÍN EN LA ESCUELA.
Les activitats preparades per a l'ocasió van ser nombroses i molt variades, entre les que cal destacar una àmplia exposició de treballs manuals, dibuixos, figuretes, titelles i tot tipus de murals temàtics, a quin més interessant.

Las actividades preparadas para la ocasión fueron numerosas y muy variadas, entre las que cabe destacar una amplia exposición de manualidades, dibujos, figuritas, títeres y todo tipo de murales temáticos, a cuál más interesante.


Entre els murals n'hi havia un dedicat a "La volta al món amb Tintín" i d'altres sobre els personatges, sobre Hergé i els seus col·laboradors, portades alternatives pels àlbums, Joaquim Ventalló traductor de Les aventures de Tintín al català, l'esperit de superació de Tintín, defensor dels més febles i lluitador incansable contra la injustícia, els insults de Haddock, Tornassol i els seus invents...
I també monogràfics sobre els àlbums, a través dels cuals els nens han après què és un eclipsi solar (El temple del Sol), com s'eleva un coet i si l'aterratge realitzat per Tintín i els seus amics era realment possible (Objectiu: la Lluna i Hem caminat damint la Lluna), què és un meteorit i per què a vegades cauen a la terra (L'estel misteriós), aspectes de la realitat històrica en diferents àlbums (El lotus blau, Tintín a Amèrica, El país de l'Or negre...).


Entre los murales había uno dedicado a "La vuelta al mundo con Tintín" y otros sobre los personajes, sobre Hergé y sus colaboradores, portadas alternativas para los álbumes, Joaquim Ventalló traductor de Las aventuras de Tintín al catalán, el espíritu de superación de Tintín, defensor de los más débiles y luchador incansable contra la injusticia, los insultos de Haddock, Tornasol y sus inventos...
Y también monográficos sobre los álbumes, a través de los cuales los niños han aprendido qué es un eclipse solar (El templo del sol), cómo se eleva un cohete y si el aterrizaje realizado por Tintín y sus amigos era realmente posible (Objetivo: la Luna y Aterrizaje: la Luna), qué es un meteorito y por qué a veces caen sobre la tierra (La estrella misteriosa), aspectos de la realidad histórica en diferentes álbumes (El loto azul, Tintín en América, El país del Oro negro...).
 
Els més grans van construir coets amb ampolles  de plàstic de refrescs que també van fer elevar, mentre que els més petits van crear i jugar al "memory" de Tintín.

Los mayores contruyeron cohetes con botellas de plástico de refrescos que luego hicieron despegar, mientras que los más pequeños crearon y jugaron al "memory" de Tintín.

També van representar obres de teatre inspirades en Les aventures de Tintín i, fins i tot, van jugar a "On és en Tintín" amb il·lustracions repletes de personatges a l'estil "on és en Wally".

También representaron obras de teatro inspiradas en Las aventuras de Tintín e, incluso, jugaron a "Dónde está Tintín" con ilustraciones repletas de personajes al estilo "dónde está Wally".

En definitiva, una immersió cultural  que ha permès als alumnes de l'Escola Mare de Déu de Núria accedir al món de Tintín aprenent de la ficció i de la realitat i que, possiblement, els mantindrà per sempre més vinculats a aquest heroi de paper que tant estimem.

En definitiva, una inmersión cultural que ha permitido a los alumnos de la Escola Mare de Déu de Núria acceder al mundo de Tintín aprendiendo de la ficción y de la realidad y que, posiblemente, los mantendrá para siempre vinculados a este héroe de papel que tanto queremos.No hay comentarios:

Publicar un comentario